Amennyiben kertes házzal rendelkezünk, mindig van tennivaló, ezért a kerti munkálatokhoz használatos gépeknek is szükségük van a karbantartásra. A kerti kisgépek karbantartása a legjobb, ha szakemberre van bízva.

Kerti kisgépek karbantartása bármilyen gépre

Teljesítmény és funkció alapján több féle gépet is megkülönböztethetünk. Van elektromos, benzines, valamint akkumulátoros működésű kerti kisgép is. A kerti kisgépek karbantartása minden esetben nagyon fontos, hogy rendszeres legyen. Ha a kés életlen egy fűnyíróban, akkor a fűszálak végei egyenetlenek lesznek, mert csak kitépi a fűnyíró a fűszálakat, így azok elszáradhatnak, elsárgulhatnak. Sok dologra oda kell figyelnünk a kerti gépek karbantartása során.

Kerti kisgépek karbantartása – hozzátartozik a téli tárolás is

Mielőtt eljönnek a hidegebb évszakok, fontos, hogy gondoskodjunk a kerti kisgépeink állapotáról. A kerti kisgépek karbantartása során ki kell önteni belőle az üzemanyagot, valamint ki kell járatni a benne maradó keveréket. A késeken sem szabad hagyni nedves anyagot vagy szennyeződést, mert az rászáradhat és egyenetlen lesz a terhelés. A kuplung ellenőrzése szintén fontos, a tárcsának nem szabad megszorulnia.  

Kerti kisgépek karbantartása hosszú távra

A kerti kisgépek karbantartása után biztos, hogy még jó ideig élvezhetjük a gép maximális minőségi teljesítményét, ha szakember végezte el. A karbantartásba beletartozik az is, hogy minden használat után megtisztítjuk a gépet, majd tisztán tesszük el a helyére, hogy a gépünkön lévő szennyeződések ne akadályozzák a megfelelő működést, valamint ne rozsdásodjanak.

Kerti kisgépek karbantartása profikkal

A kerti kisgépek karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a minőségi gépek profi teljesítményét sokáig élvezhessük, ezért érdemes rendszeresen szakember tanácsát kérni a karbantartási munkálatokról.